Povestea noastră

Cum a început Capace cu suflet

Totul a început în 2013, înainte nici nu bănuiam că poți să faci ceva, mai ales fapte bune, cu un capac de plastic.

Cum spuneam, în 2013, am aflat povestea Alexandrei, o fetiță de 13 ani cu probleme de sănătate care avea nevoie de un tratament scump.

Familia ei, hotărâtă să strânga banii necesari , a luat legătura cu o firmă din Spania dispusă să plătească suma de care familia avea nevoie în schimbul a 70 de tone de capace, adică peste 40 de milioane de capace 😲.

Am început să vorbim cu familia, cu prietenii, cu vecinii, cu cine dorea să ne asculte și să ne ajute, ne-am organizat și am strâns o cantitate bunicică de capace.

În acea perioadă familia Alexandrei a mobilizat aproape tot Clujul să o ajute și în câteva luni s-a strâns cantitatea necesară și fetița a primit tratamentul.

Atunci ne-am dat seama că noi ne-am obișnuit să strângem capacele și mai aveam și o multime de oameni în jurul nostru care făceau același lucru, aveam o mulțime de capace deja adunate, așa că ce era de făcut?

Am decis să continuăm!

Am cautat o firmă care putea recicla capacele și cum "Cine caută găsește" am găsit-o și am continuat să:

strângem capace

să vorbim cu prietenii,

cu prietenii prietenilor

cu veciniii

cu oricine vrea să ne asculte și să ne ajute

Cu banii astfel obținuți am început să sprijinim cazuri sociale, recomandate de colegii din proiect.

Prima donație

Prima donație a fost către doi băieți care trăiau în condiții nemaipomenit de grele: Viorel și Adrian.

Când am văzut pe fața lor cât de fericiți erau că-și puteau cumpăra mâncare și câteva dulciuri din banii donați de Capace cu Suflet ne-am dat seama că trebuie să continuăm și să dezvoltăm cât de mult putem ceea ce facem.

Moment de cotitură

Banii pe care-i primeam pe capace erau totuși destul de puțini și donațiile destul de mici.

La un moment dat, un OM care a vrut să ne asculte, ne-a întrebat câți bani facem din capace și s-a oferit să ne dubleze sumele pe care le încasăm din vânzarea capacelor prin donații.

De la acel moment binele pe care l-am putut face a fost mai mare, activitatea a crescut din aproape în aproape și încet s-au alăturat și alți donatori.

Treptat, ideea proiectului a reușit să atragă peste 30 de ambasadori în peste 10 zone din România

De ce Ambasadori?

Pentru ca iau povestea noastră, o transformă în povestea lor, o susțin, o dezvoltă mai departe și mai departe și îi inspiră pe cei din jurul lor să se alăture.

Update

Acum avem 4 companii colaboratoare (și n-ar strica mai multe) din România care cumpară capace de la noi în scopul reciclării. Avem peste 200 de instituții de învățământ partenere care desfășoară acțiuni de colectare capace și educație pentru mediu.

Avem alături de noi mii de adulți și copii, minunați care învață că pot face un bine colectând capacele de plastic și donând banii rezultați din această activitate celor mai puțin norocoși.


Am sprijinit în acești ani peste 124 de cauze umanitare, am contribuit la tratamente medicale, am ajutat persoane aflate la limita subzistenței și continuăm să o facem. Sunt cazuri care de multe ori nu pre au parte de publicitate dar e vorba despre cazuri ce au nevoie de sustinere.

Și continuăm

În fiecare zi ni se alatură noi oameni sufletiști, care colectează, transportă, sortează și ne sprijină fiecare cum poate mai bine.

Vrei să sprijini cazurile susținute de "Capace cu suflet" ?

Poți și tu să faci bine!

Nu mai arunca la gunoi capacul flaconului tău de plastic ci pune-l alături de capacele voluntarilor din asociația "Capace cu suflet".

Reciclezi plastic sau știi pe cineva care o face și ne poate ajuta?(preluare capacele)

Scrie-ne aici: capacecusuflet@gmail.com